Büyük kaseyi tornada çekiyorum.
Böyle büyük kase Japonca’da ” Donburi ” diyor.
Ramen, Soba, Udon gibi çorbalı makarna koymak içindir.
Mesela bu Soba dır. El yapım seramik kase olunca yemekler dahada lezettli gösteriyor değil mi ? İşte bu seramiğin sihirbazlıkdır !
Simdilik dokuz tane Donburi çekitim.
Bunların alt kısım keslecek, süsleme yapılacak, 900 derecede bisküvi pişirme yani ilk pişirme olacak, boya ve sır yapılacak, tekrar pişirecek ikinci pişirme 1050 derecede olacak… Bir kase olmaya kadar bile çok emek oluyor ama bunlar kim kullancak nasıl sahnede kullancak hangi yemek koyulacak düşünerek çalışmak ne kadar eğlencili biliyor musunuz ? ;)
Ooo, artık atolyede çalışmaya başladın!! Hayılı olsun!!! :D
Evet artık çalışıyorum, bol bol eserler yapacağım :)
Yapınca bize göstermeye unutma, oldu mu???? ;-)
Tabiki :)